Szukaj na blogu

Przepis na nadziewane daktyle w czekoladzie - zdrowe mini snickersy

Przepis na nadziewane daktyle w czekoladzie - zdrowe mini snickersy

- Kategorie Przepisy

Dzisiaj proponujemy zupełnie niebanalny pomysł na słodką przekąskę. Daktyle nadziewane masłem orzechowym i orzechami - oblane czekoladą. Tak - brzmi naprawdę dobrze, prawda?
Z tym przepisem można samemu stworzyć małe słodkie przekąski jak zdrowe "snickersy", a jeśli użyjemy dobrej jakości składników bez dodanego cukru - będą one dobrą alternatywą dla niezdrowych przekąsek.
Krótki i naturalny skład - wszystkie potrzebne składniki do przygotowania tego smakołyku znajdziecie oczywiście u nas w sklepie - polecamy:)

Jak przygotować nadziewane daktyle w czekoladzie / mini zdrowe snickersy?

Składniki:
20 wydrążonych daktyli
Masło orzechowe (polecamy te bez cukru i bez soli)
Orzechy włoskie
100g czekolady mlecznej (polecamy te bez dodatku cukru)
100g czekolady gorzkiej (polecamy te bez dodanego cukru)

Sposób przygotowania:
1. Daktyla "rozłożyć" nie przepoławiając.
2. Na jedną część nałożyć malutką łyżeczką masło orzechowe, a w drugą włożyć kawałek orzecha włoskiego.
3. Zamknąć daktyla.
4. W kąpieli wodnej rozpuścić mleczną i gorzką czekoladę.
5. Nadziane daktyle za pomocą szczypiec zamaczać w rozpuszczonej czekoladzie.
6. Układać na talerzu wyłożonym papierem do pieczeniami.
7. Przed jedzeniem schłodzić przez kilka godzin.


Przepis przygotowany przez Kasię z kanału Bez Presji

Powiązane posty

Udostępnij

Dodaj komentarz