Szukaj na blogu

Przepis na deserki kokosowe a`la Rafaello

Przepis na deserki kokosowe a`la Rafaello

- Kategorie Przepisy

Mini deserki to świetny poczęstunek - są coraz bardziej popularne i bardzo dobrze sprawdzą się w przypadku gdy szukamy pomysłu na niebanalny poczęstunek albo deser dla siebie. Tu mini deserki a`la Rafaello - kokosowe z płatkami migdałowymi na bazie Skyru. Ich sposób przygotowania nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych i można je przygotować w dość prosty i szybki sposób.

Składniki podane są na 3 szt, jeśli potrzebujemy więcej, potrzeba będzie proporcjonalnie więcej produktów. Tradycyjnie zapraszamy do zakupienia u nas składników (oprócz Skyra) :) 

Deserki świetnie wyglądają w przezroczystych szklaneczkach, małych słoiczkach.

Jak zrobić mini deserki a`la Rafaello bez dodatku cukru?

Składniki (na 3 deserki):
2x150g Skyr naturalny
4 łyżeczki erytrytolu 
2 łyżki wiórków kokosowych
gryka ekspandowana (lub inne ekspandowane zboże)
2 łyżki płatków migdałowych

Sposób przygotowania:
1. Skyr połączyć z wiórkami kokosowymi i erytrytolem.
2. Do naczynka wsypać pierwszą warstwę gryki, nałożyć warstwę kokosowego skyru, ponownie grykę i znów skyr.
3. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i nałożyć na wierzch deserków.

Smacznego :)

Przepis przygotowany przez Kasię z kanału Bez Presji.

Powiązane posty

Udostępnij

Dodaj komentarz