-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO PLANET
Ciecierzyca BIO. Niezwykle wartościowe ziarno, zawiera mnóstwo białka roślinnego.
Obserwuj nas
Składniki: ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczne ziarno ciecierzycy to znany i ceniony składnik wielu dań i potrwa - świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. Ciecierzyca (cieciorka) zawiera bardzo dużo białka pochodzenia roślinnego, więc jest szczególnie ceniona przez wegan i wegetarian. Oprócz tego m.in. sprzyja odchudzaniu, zapobiega zaparciom i obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 1445 kJ / 343 kcal
Tłuszcz: 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 45 g
w tym cukry: 11 g
Błonnik: 17 g
Białko: 22 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana