- Nowy
-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
vEGGs OMLETTE - ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJEK WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY 180 g – CULTURED FOODS
Roślinna alternatywa jajek - sproszkowany wegański zamiennik / substytut jaj, bezglutenowy.
Obserwuj nas
Składniki: Mąka z grochu, koncentrat białka grochowego, mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny, ekstrakt drożdżowy, sól czarna himalajska, naturalne substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, barwnik naturalny: karoteny roślinne, aromat naturalny.
vEGGs „Omelette” to roślinna, w 100 % naturalna alternatywa dla jajek, dzięki której można przyrządzić pyszną wegańską jajecznicę, omlet, quiche, frittatę i inne jajeczne dania.
Aby użyć vEGGs Omlette należy wymieszać proszek z wodą, wylać na rozgrzaną patelnię i przyrządzić veggecznicę. Można też dodać warzywa, wstawić do piekarnika i przyrządzić smaczną zapiekankę. Można również użyć vEGGs także jako składnik naleśników, słodkich wypieków czy ciasta na pierogi.
vEGGs polecamy nie tylko dla wegan i alergików - można go wygodnie przechowywać w szafce. Jedno opakowanie to odpowiednik 15 wegejajek.
100% naturalne składniki, brak glutenu i innych alergenów.
Sposób przygotowania: Użyj tyle wegejajek vEGGs, ile kurzych jaj przewiduje przepis.
Przygotowanie jednego wegejajka: Wymieszaj dokładnie 12 g proszku vEGGs (22 ml), 2 ½ łyżki wody (37 ml / 37 g) oraz pół łyżeczki oleju (2,5 ml).
Stosuj jak jajko kurze.
vEGGecznica: Należy przygotować mieszankę z dowolnej ilości jajek. Wlać mieszankę na rozgrzaną, natłuszczoną nieprzywierającą patelnię. Smażyć przez około 5 minut, delikatnie mieszając, przewracając i rozdzielając. Mieszać tylko sporadycznie.
Omlet, quiche, zapiekanki: Dodanie mleka lub śmietany nie jest zalecane.
Sposób użycia: 1 łyżeczka proszku (5 g) i 50 ml wody gazowanej zastępuje jedno całe jajko.
Wegański substytut jaj można zastosować w wielu daniach. Proszek nie nadaje się do przygotowania jajecznicy lub jajka sadzonego.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać produkt w suchym miejscu, z dala od ciepła.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1438 kJ / 341 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
Kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 46 g
Cukry: 2 g
Białko: 24 g
Sól: 2,3 g
Błonnik: 19 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana