0
ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ (BŁONNIK) SUPERFOODS BIO 100g - BIO PLANET

ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ (BŁONNIK) SUPERFOODS BIO 100g - BIO PLANET

16,69 zł
Brutto
BIO PLANET

Ekologiczne łuski babki jajowatej 100% - błonnik / superfoods. 

Potrzebujesz więcej? Zapytaj o czas realizacji!

Pośpiesz się! Tylko 4 szt. w magazynie!

Łuski babki jajowatej

Składniki: łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Ekologiczne łuski babki jajowatej Bio Planet są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. Znane są również jako łuski babki zwyczajnej (Plantago ovata) i są często wykorzystywane jako naturalne źródło błonnika i mają wiele korzyści zdrowotnych.

Są one bogate w rozpuszczalny błonnik, zwany gumą roślinną, który może wspomagać trawienie i ogólne zdrowie jelit. W obecności wody, łuski uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. 

Błonnik z łuski babki jajowatej

Błonnik: Łuski babki jajowatej są jednym z najbogatszych naturalnych źródeł błonnika. Błonnik jest niezbędny dla zdrowia układu pokarmowego, ponieważ pomaga w utrzymaniu prawidłowej perystaltyki jelit, zapobiega zaparciom i wspomaga trawienie. Ze względu na swoje właściwości żelujące, łuski babki jajowatej mogą pomóc w regulacji poziomu cukru we krwi.
Błonnik opóźnia również wchłanianie cukru, co prowadzi do bardziej stabilnego poziomu glukozy we krwi po posiłku. Spożycie łusek babki jajowatej może przyczynić się do utraty wagi. Błonnik daje uczucie sytości, co może pomóc w kontrolowaniu apetytu i redukcji spożycia kalorii.
Regularne spożywanie łusek babki jajowatej może mieć korzystny wpływ na zdrowie serca. Błonnik rozpuszczalny w wodzie może pomóc w obniżeniu poziomu cholesterolu LDL (tzw. "złego" cholesterolu), co jest związane z mniejszym ryzykiem chorób sercowo-naczyniowych.

Łuski babki jajowatej to prawdziwe superfoods. Polecamy je spożywać szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.

Babka jajowata łuska - jak stosować?

Zalecane spożycie: Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 802 kJ / 192 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 1,7 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 85 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,02 g

4 Przedmioty

Opis

Informacja dla alergików
brak.
Cena za kg
166.90
Kraj producenta
Polska
Produkt wegański
TAK
Produkt bez cukru
TAK
Certyfikat BIO
TAK
Produkt wegetariański
TAK
Bez glutenu w składnikach
TAK

Specyficzne kody

Nowy
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ...

16,69 zł