1
MIESZANKA NA BUŁKI (DO WYPIEKU KETO BUŁEK) BEZGLUTENOWYCH BEZ DODATKU CUKRU 310g - PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA NA BUŁKI (DO WYPIEKU KETO BUŁEK) BEZGLUTENOWYCH BEZ DODATKU CUKRU 310g - PIĘĆ PRZEMIAN

19,39 zł
Brutto

Mieszanka do samodzielnego wypieku keto bułek bez glutenu.

Ostatnie sztuki w magazynie

Pośpiesz się! Tylko 2 szt. w magazynie!

Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.

Mieszanka mąk bezglutenowych z dodatkami takimi jak łuska babki jajowatej, inulina - do wypieku bezglutenowych keto bułek (niska zawartość węglowodanów). Bez sztucznych dodatków, bez spulchniaczy. Prosty sposób przygotowania - do mieszanki wystarczy tylko dodać przegotowanej wody, wymieszać ciasto i upiec bułeczki. Polecamy szczególnie osobom z nietolerancją glutenu, osobom na diecie ketogenicznej, które chcą same piec dla siebie pieczywo. W ofercie posiadamy również inne mieszanki do wypieku bułeczek.

Sposób przygotowania:
* Zawartość torebki należy wsypać do miski, dokładnie wymieszać dolewając 500 ml przegotowanej, ciepłej (o temperaturze max. 40°C) wody.
* Ciasto należy przykryć szmatką i wstawić do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. aby wyrosło. Po tym czasie można już formować bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
* Bułki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. Blachę włożyć blachę do piekarnika.
* Nastawić piekarnik na 180°C i piec bułeczki przez 60 min. Po upieczeniu uchylić drzwiczki aby bułki przestygły.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 10 g
Błonnik: 13 g
Sól: 2,3 g

2 Przedmioty

Opis

Informacja dla alergików
Może zawierać orzechy.
Cena za kg
62.63
Kraj producenta
Polska

Specyficzne kody

Nowy
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA NA BUŁKI (DO...

19,39 zł