-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
MIESZANKA NA BUŁKI (DO WYPIEKU KETO BUŁEK) BEZGLUTENOWYCH BEZ DODATKU CUKRU 310g - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka do samodzielnego wypieku keto bułek bez glutenu.
Obserwuj nas
Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
Mieszanka mąk bezglutenowych z dodatkami takimi jak łuska babki jajowatej, inulina - do wypieku bezglutenowych keto bułek (niska zawartość węglowodanów). Bez sztucznych dodatków, bez spulchniaczy. Prosty sposób przygotowania - do mieszanki wystarczy tylko dodać przegotowanej wody, wymieszać ciasto i upiec bułeczki. Polecamy szczególnie osobom z nietolerancją glutenu, osobom na diecie ketogenicznej, które chcą same piec dla siebie pieczywo. W ofercie posiadamy również inne mieszanki do wypieku bułeczek.
Sposób przygotowania:
* Zawartość torebki należy wsypać do miski, dokładnie wymieszać dolewając 500 ml przegotowanej, ciepłej (o temperaturze max. 40°C) wody.
* Ciasto należy przykryć szmatką i wstawić do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. aby wyrosło. Po tym czasie można już formować bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
* Bułki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. Blachę włożyć blachę do piekarnika.
* Nastawić piekarnik na 180°C i piec bułeczki przez 60 min. Po upieczeniu uchylić drzwiczki aby bułki przestygły.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 10 g
Błonnik: 13 g
Sól: 2,3 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana