- Obecnie brak na stanie
-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU W PROSZKU BIO 30g - BIOVEGAN
Obserwuj nas
Składniki: ekologiczne zmielone produkty przemiału żyta
Torebka zakwasu wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.
Sposób przygotowania chleba:
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan
700 g mąki pszennej
300 g mąki żytniej
2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan
2 łyżeczki soli
750 ml letniej wody.
Przygotowanie:
Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ciasto ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Formę umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody.
Piec w temperaturze 180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1442 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 1,80 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,50 g
Węglowodany: 62,40 g
w tym cukry: 1,60 g
Błonnik: 14,0 g
Białko: 12,0 g
Sól: < 0,01 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana