-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
FASOLKA ADZUKI BIO 400g - BIO PLANET
Czerwona fasolka adzuki - ekologiczna.
Obserwuj nas
SKŁADNIKI: fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczna fasolka adzuki to czerwona fasolka o słodko - orzechowym smaku. Zawiera bardzo dużo błonnika, witamin z grupy B (i nie tylko), kwasu foliowego, manganu, fosforu, miedzi, żelaza, cynku, potasu i innych składników mineralnych. Wyjątkowo popularna w Azji, jest lekkostrawna i warto wprowadzić ją do swojej diety.
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych, jako składnik past, pasztetów, kotletów, zup oraz potraw jednogarnkowych.
Fasolkę należy przed ugotowaniem namoczyć przez ok. kilka godzin, następnie przepłukać i gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolkę posolić dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 13 g
Białko: 20 g
Sól: 0 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana