1
BATON FRUPP LIOFILIZOWANY TRUSKAWKOWY BEZ GLUTENU 10g - CELIKO

BATON LIOFILIZOWANY FRUPP TRUSKAWKOWY BEZ GLUTENU 10g - CELIKO

2,99 zł
Brutto

Lekki batonik liofilizowany FRUPP, owocowy z truskawek i soków owocowych.

Potrzebujesz więcej? Zapytaj o czas realizacji!

Pośpiesz się! Tylko 69 szt. w magazynie!

Składniki baton truskawkowy Frupp): Truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.

FRUPP - lekki batonik owocowy z truskawek i soków owocowych. Słodka przekąska z owoców nie tylko na deser. Baton nie zawiera glutenu ani laktozy; brak w nim również tłuszczów. Przekąska zawiera za to sporo błonnika pokarmowego. 
Batonik dosładzany jest m.in. trehalozą - to substancja słodząca, która jest alternatywą cukru. Trehaloza ma dość wyjątkowe właściwości - jest mniej słodka od cukru, nie podnosi gwałtownie poziomu glukozy we krwi i zdecydowanie dłużej utrzymuje się jej działanie. Trehaloza jest również niskokaloryczna, ale trzeba pamiętać, że ma dość wysoki indeks glikemiczny (z tego powodu nie jest polecana osobom chorującym na cukrzycę). 
Dostępne są także inne smaki batoników Frupp.

Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 1578 kJ/373 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 85 g 
w tym cukry: 65 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,03 g

69 Przedmioty

Opis

Informacja dla alergików
Na terenie zakładu obecne są: mleko, soja, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Cena za kg
299.00
Kraj producenta
Polska

Specyficzne kody

Nowy
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

BATON LIOFILIZOWANY FRUPP...

2,99 zł

Powiązane artykuły na blogu