-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
MIESZANKA NA MUFFINKI Z KROPLAMI GORZKIEJ CZEKOLADY BEZGLUTENOWA BIO 300g - ZDROWO NAMIESZANE
Zdrowo Namieszane - gotowa mieszanka do wypieku bezglutenowych muffinek z kawałkami czekolady. Ekologiczne.
Obserwuj nas
Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, kropelki z czekolady* (7 %) [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI)], skrobia z tapioki*, len mielony*, kakao w proszku*, bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska różowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Gotowa mieszanka Zdrowo Namieszane do przygotowania muffinek z kroplami czekolady bez glutenu - w szybki i prosty sposób możemy upiec babeczki z ekologicznych składników. Do przygotowania muffinek potrzeba przygotować dodatkowo banany, jogurt naturalny (lub wegański), jajka i olej.
Ekologiczna mieszanka do przygotowania bezglutenowych muffinek z czekoladą.
1 porcja: ok. 65 g Ilość porcji: ok. 12 muffinek
Sposób przygotowania:
* Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu)
* Przygotuj formę na muffiny (metalową formę wyłóż papierowymi papilotkami, silikonowa nie potrzebuje papilotek)
* Do dużej miski włóż 2 banany, 170 g jogurtu naturalnego, 2 jajka oraz 70 ml oleju. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj
* Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj
* Gotową masę przelej do foremek na muffiny. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce lub ORZECHY
* Wstaw do piekarnika na ok. 35 minut
!!! W wersji wegańskiej zamień 2 jajka na jednego banana i 2-3 łyżki jogurtu wegańskiego.
Muffiny doskonale smakują z dodatkiem malin lub borówek amerykańskich.
Wartość odżywcza w 100 g po przyrządzeniu z jogurtem naturalnym 2 % tłuszczu:
Wartość energetyczna: 1260 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 14 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,32 g
Wartość odżywcza w 65 g po przyrządzeniu z jogurtem naturalnym 2 % tłuszczu:
Wartość energetyczna: 819 kJ/195 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 9,1 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,21 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana