-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
TORRAS BATON - CZEKOLADA GORZKA Z POMARAŃCZĄ BEZ DODATKU CUKRU BEZ GLUTENU 35g
Baton z gorzkiej czekolady z bez dodatku cukru z pomarańczą liofilizowaną Torras. Bezglutenowy.
Obserwuj nas
Skład: miazga kakaowa, substancja słodząca (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,028%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, liofilizowana pomarańcza (3%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalne aromaty (pomarańczowy i waniliowy).
Masa kakaowa min. 60%.
Czekolada gorzka słodzona maltitolem (bez dodanego cukru) z dodatkiem liofilizowanej pomarańczy w postaci batona. Czekolada jest bez oleju palmowego, bez E476, bez glutenu. Dzięki temu, że brak w niej dodatku cukru czekolada jest odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie odchudzającej. Dobra alternatywa dla osób, które chcą po prostu ograniczyć spożycie cukru.
Czekolada użyta do batona zawiera naturalnie występujące cukry i naturalne substancje słodzące (erytrytol, stewia).
Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.
Polecamy również inne czekolady i batony bez dodatku cukru z naszej oferty - duży wybór czekolad słodzonych ksylitolem, stewią lub maltitolem.
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna: 1890 kJ / 410 kcal
Tłuszcz: 38 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 3,1 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 29 g
Błonnik: 17 g
Białko: 7 g
Sól: 0,09 g
1WW = 167 g,
1WBT = 28 g wg SGGW
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana