-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
BATON LIOFILIZOWANY FRUPP TRUSKAWKOWY BEZ GLUTENU 10g - CELIKO
Lekki batonik liofilizowany FRUPP, owocowy z truskawek i soków owocowych.
Obserwuj nas
Składniki baton truskawkowy Frupp): Truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
FRUPP - lekki batonik owocowy z truskawek i soków owocowych. Słodka przekąska z owoców nie tylko na deser. Baton nie zawiera glutenu ani laktozy; brak w nim również tłuszczów. Przekąska zawiera za to sporo błonnika pokarmowego.
Batonik dosładzany jest m.in. trehalozą - to substancja słodząca, która jest alternatywą cukru. Trehaloza ma dość wyjątkowe właściwości - jest mniej słodka od cukru, nie podnosi gwałtownie poziomu glukozy we krwi i zdecydowanie dłużej utrzymuje się jej działanie. Trehaloza jest również niskokaloryczna, ale trzeba pamiętać, że ma dość wysoki indeks glikemiczny (z tego powodu nie jest polecana osobom chorującym na cukrzycę).
Dostępne są także inne smaki batoników Frupp.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 1578 kJ/373 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 65 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,03 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana