- Obecnie brak na stanie
-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW BIO 30g - BATOM
Obserwuj nas
Składniki: pektyna amidowana 100%
Pektyna to naturalny środek żelujący występujący w owocach - tu pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje naturalne właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.
Pektyna to naturalny środek żelujący do zagęszczania domowych dżemów owocowych, marmolad, konfitur i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również dodawana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
Sposób użycia - do owoców gotowanych (gdy są już całkowicie miękkie) z dodatkiem pektyny należy dodać cukier. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana