Mój koszyk
0,00 zł

0produktow produkty 0 - 0,00 zł

Mój koszyk
0,00 zł

0produktow produkty 0 - 0,00 zł

PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW BIO 30g - BATOM

8,79 zł
W magazynie

Pektyna jabłkowa do zagęszczania domowych przetworów owocowych - np. dżemów.

4 Przedmioty

 Potrzebujesz więcej? Zapytaj o termin realizacji

Nowy

Ilość - +

Składniki: pektyna amidowana 100%

Pektyna to naturalny środek żelujący występujący w owocach - tu pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje naturalne właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.
Pektyna to naturalny środek żelujący do zagęszczania domowych dżemów owocowych, marmolad, konfitur i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również dodawana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.

Sposób użycia - do owoców gotowanych (gdy są już całkowicie miękkie) z dodatkiem pektyny należy dodać cukier. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.

Informacja dla alergików :Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
Cena za kg :293
Kraj producenta :Polska

Podobne produkty

zamknij Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).