-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
MIGDAŁY W CZEKOLADZIE BEZ DODATKU CUKRU BEZ GLUTENU 100g - PIĘĆ PRZEMIAN
Migdały w gorzkiej czekoladzie bez dodanego cukru. Słodka przekąska bez glutenu.
Obserwuj nas
Składniki: migdały hiszpańskie 71%, czekolada gorzka bez dodatku cukru 28% [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa, aromat waniliowy, masa kakaowa min. 60%], odtłuszczone kakao w proszku, aromat naturalny pomarańczowy, kardamon, cynamon, sól himalajska. Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry.
Migdały to nasiona migdałowca (a nie orzechy, jak mogłoby się wydawać) - bardzo wartościowe i zdrowe, ponieważ zawierają dużo witamin i błonnika oraz potas i nienasycone kwasy tłuszczowe.
Tu migdały zostały oblane gorzką czekoladą bez dodanego cukru (słodzoną erytrytolem). W ten sposób powstała słodka przekąska z dobrym składem, łącząca w sobie wartościowe składniki.
Polecamy jako przekąskę do kawy czy jako dodatek do deserów. Migdały w czekoladzie nie zawierają glutenu.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 2282 kJ / 545 kcal
Tłuszcz: 48 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,9 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 3 g
Błonnik: 14 g
Białko: 16 g
Sól: 0,25 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana