-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 250g - BIO PLANET
Ekologiczne masło klarowane w słoiczku.
Obserwuj nas
Masło klarowane Ghee Bio Planet
Składniki: bezwodny tłuszcz mleczny (z masła*)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masło klarowane polecane jest do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku. Masło klarowane (ghee) wytwarzane jest poprzez podgrzanie masła, odparowanie z niego wody i oddzielenie od tłuszczu innych cząstek stałych.
Dzięki temu masło klarowane nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach i może być używane przez osoby uczulone na produkty mleczne, z nietolerancją laktozy.
Masło ghee (klarowane) jest powszechnie stosowane w kuchni indyjskiej i dzięki swoim właściwościom prozdrowotnym od tysięcy lat traktowane jako lek w medycynie ajurwedyjskiej.
Temperatura dymienia masła klarowanego, czyli temperatura, w której tłuszcz zaczyna się palić i dochodzi do wytwarzania toksyn, jest o ok. 100 stopni Celsjusza wyższa niż masła i wynosi 252 stopni Celsjusza. Dzięki tej właściwości oraz dzięki zawartości głównie nasyconych kwasów tłuszczowych masło klarowane świetnie nadaje się nawet do długotrwałego smażenia w głębokim tłuszczu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 3751 kJ / 896 kcal
Tłuszcz: 99,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
Węglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Klienci, którzy zakupili ten produkt kupili również:
FRANK&OLI - KETO MIĘKKIE CIASTECZKO PEANUT BUTTER Z PASTĄ ORZECHOWĄ 1 SZT BEZ DODATKU CUKRU BEZ GLUTENU BEZ LAKTOZY 50g
- -0,20 zł
- - 0,20 zł