Mój koszyk
0,00 zł

0produktow produkty 0 - 0,00 zł

Mój koszyk
0,00 zł

0produktow produkty 0 - 0,00 zł

NASIONA NA KIEŁKI - FASOLA MUNG 50g - DARY NATURY

2,39 zł
W magazynie

Nasiona na kiełki fasoli mung - do kiełkowania. Ekologiczne.

3 Przedmioty

 Potrzebujesz więcej? Zapytaj o termin realizacji

Nowy

Produkt dostępny w niewielkiej ilości

Ilość - +

Składniki: nasiona fasoli mung

Nasiona fasoli mung do kiełkowania. Dzięki tym nasionom pochodzącym z ekologicznych źródeł można samemu w domu wyhodować świeże, pyszne kiełki.
Kiełki mają naprawdę pozytywny wpływ m.in. na odporność organizmu oraz idealnie uzupełniają dietę w naturalne składniki odżywcze. Są pełne cennych składników odżywczych. Szczególnie w okresie jesiennym, zimowym czy wiosennym przyda się takie wsparcie. 
Świetnie smakują i można je spożywać na wiele sposobów - na kanapkach, w twarożkach, pastach, w sałatkach oraz w daniach na ciepło (np. kuchni azjatyckiej) - to bardzo dobry sposób na urozmaicenie diety. Kiełki można wyhodować w kilka dni, więc nie wymagają cierpliwości.

Kiełki fasoli zawierają bardzo duże ilości białka pochodzenia roślinnego, antyutleniaczy oraz witaminy (A, B, C i E). Kiełki są lżej strawne niż sama fasola.

Jak wyhodować kiełki samemu w domu?
Potrzebujemy płaski talerz, który wykładamy gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion. Jeśli mamy kiełkownicę, wsypujemy nasiona bezpośrednio na nią, według instrukcji.
Nasiona regularnie podlewamy letnią wodą (najlepiej przegotowaną). Wodę należy co jakiś czas uzupełniać (utrzymywać gazę cały czas wilgotną). Talerz lub kiełkownicę z nasionami najlepiej umieścić w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku nasion, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. 

Informacja dla alergików :brak.
Cena za kg :47.80
Kraj producenta :Polska

Podobne produkty

zamknij Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).