Mój koszyk
0,00 zł

0produktow produkty 0 - 0,00 zł

Mój koszyk
0,00 zł

0produktow produkty 0 - 0,00 zł

NASIONA NA KIEŁKI - BROKUŁ 30g - DARY NATURY

5,49 zł
W magazynie

Nasiona brokułu - do kiełkowania. Ekologiczne.

2 Przedmioty

 Potrzebujesz więcej? Zapytaj o termin realizacji

Nowy

Produkt dostępny w niewielkiej ilości

Ilość - +

Nasiona brokułu do kiełkowania. Dzięki wyselekcjonowanym nasionom z ekologicznych źródeł można samemu w domu wyhodować świeże kiełki.
Kiełki generalnie mają bardzo pozytywny wpływ m.in. na odporność organizmu oraz idealnie uzupełniają dietę w naturalne składniki odżywcze. Szczególnie w okresie jesiennym, zimowym czy wiosennym. 
Świetnie smakują w wielu wersjach - na kanapkach, w twarożkach, pastach, w sałatkach i w daniach na ciepło - to bardzo dobry sposób na urozmaicenie diety. Kiełki są gotowe do spożycia już po kilku dniach, więc nie wymagają cierpliwości.

Kiełki brokuła  zawierają bardzo duże ilości sulfofranu, dzięki czemu wykazują silne działanie przeciwnowotworowe. Dodatkowo, kiełki brokuła pomagają obniżyć ciśnienie krwi oraz zapobiegają chorobom układu krwionośnego. Zawierają sporo antyoksydantów (wzmacniają uład odpornościowy i nerwowy).
Kiełki brokuła są pikantne w smaku, doskonale nadają się do surówek i kanapek.

Jak wyhodować kiełki samemu w domu?
Najpierw bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę i na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion. Jeśli mamy kiełkownicę, wsypujemy nasiona bezpośrednio na nią, według instrukcji.
Nasiona podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy co jakiś czas uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Talerz lub kiełkownicę z nasionami umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku nasion, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. 

Informacja dla alergików :brak.
Cena za kg :183
Kraj producenta :Polska

Podobne produkty

zamknij Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).