- Obecnie brak na stanie
-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
NASIONA NA KIEŁKI - SŁONECZNIK 50g BIO - DARY NATURY
Obserwuj nas
Składniki: nasiona słonecznika 100%
Nasiona słonecznika do kiełkowania - wyselekcjonowane nasiona z ekologicznych źródeł. Można w prosty sposób samemu wyhodować świeże kiełki.
Kiełki roślin mają bardzo pozytywny wpływ m.in. na odporność organizmu i uzupełniają dietę w naturalne i cenne składniki odżywcze.
Świetnie smakują zarówno na kanapkach, w sałatkach jak i twarożkach i w daniach na ciepło - to bardzo dobry sposób na urozmaicenie diety. Kiełki już po kilku dniach od wysiania są gotowe do spożycia.
Kiełkownica jest również dostępna w naszym sklepie - w dziale Zdrowa żywność -> Akcesoria.
Słonecznik znany jest raczej w innej formie, ale same nasiona / roślinki słonecznika są również wartościowe - zawierają witaminy A, D, E i B6, żelazo i cynk, potas.
Jak wyhodować swoje kiełki?
1. Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę.
2. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią (wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra).
3. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
4. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych, np. groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana