2
MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWEGO KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRU 420g - PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWEGO KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRU 420g - PIĘĆ PRZEMIAN

13,29 zł
Brutto

Mieszanka do wypieku chleba klasycznego bez glutenu. Bez spulchniaczy. 

Ostatnie sztuki w magazynie

Pośpiesz się! Tylko 2 szt. w magazynie!

Składniki: płatki owsiane bezglutenowe, mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia, sól himalajska.

Mieszanka mąk bezglutenowych z dodatkami takimi jak siemię lniane i nasiona chia - do wypieku chleba bezglutenowego. Naturalne składniki, brak sztucznych dodatków, brak spulchniaczy. Mieszanka pozwoli na upieczenie klasycznego chleba bez glutenu. Do mieszanki wystarczy dodać gazowanej wody, wymieszać ciasto i upiec. Polecamy szczególnie osobom z nietolerancją glutenu. 

Sposób przygotowania:
* Nagrzać piekarnik do temperatury 190°C.
* W międzyczasie brytfankę (lub małą keksówkę) posmarować tłuszczem - olejem kokosowym albo masłem klarowanym. Można ją także dodatkowo posypać np. płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
* Wsypać mieszankę z torebki do miski i dokładnie mieszając, powoli dolać do mieszanki 500 ml mocno gazowanej wody.
* Dokładnie wymieszane ciasto należy przełożyć do brytfanki i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec 1,5 godziny.
* Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki, zawinąć w szmatkę i odstawić do ostygnięcia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1349 kJ / 322 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 19 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g

2 Przedmioty

Opis

Informacja dla alergików
Może zawierać orzechy.
Cena za kg
32.22
Kraj producenta
Polska

Specyficzne kody

Nowy
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA CHLEBA...

13,29 zł