3
MIESZANKA DO WYPIEKU 9 BUŁEK BEZGLUTENOWYCH JASNYCH BEZ DODATKU CUKRU 400g - PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA NA BUŁKI (DO WYPIEKU 9 BUŁEK) BEZGLUTENOWYCH JASNYCH BEZ DODATKU CUKRU 400g - PIĘĆ PRZEMIAN

14,16 zł
Brutto

Mieszanka do pieczenia jasnych bułek bez glutenu. Z mieszanki upieczemy 9 bułeczek

Ostatnie sztuki w magazynie

Pośpiesz się! Tylko 2 szt. w magazynie!

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.

Mieszanka mąk bezglutenowych z dodatkami takimi jak łuska babki jajowatej czy inulina - do wypieku bezglutenowych bułek. Bez sztucznych dodatków, bez spulchniaczy. Do mieszanki wystarczy dodać przegotowanej wody, wymieszać ciasto i upiec. Polecamy szczególnie osobom z nietolerancją glutenu. Dostępne są również mieszanki do wypieku bułeczek ciemnych.

Sposób przygotowania:
* Zawartość torebki wsypujemy do miski, dokładnie mieszamy i dolewamy 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
* Ciasto przykrywamy szmatką i wstawiamy do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
* Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową i wsadzamy blachę do piekarnika.
* Nastawiamy piekarnik na 210°C i pieczemy przez 45 min. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki i pozwalamy bułkom przestygnąć.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1444 kJ /345 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 7,9 g
Błonnik: 17,0 g
Sól: 2,3 g

2 Przedmioty

Opis

Informacja dla alergików
Może zawierać orzechy.
Cena za kg
35.41
Kraj producenta
Polska

Specyficzne kody

Nowy
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA NA BUŁKI (DO...

14,16 zł