-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
MIESZANKA NA BUŁKI (DO WYPIEKU 9 BUŁEK) BEZGLUTENOWYCH JASNYCH BEZ DODATKU CUKRU 400g - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka do pieczenia jasnych bułek bez glutenu. Z mieszanki upieczemy 9 bułeczek
Obserwuj nas
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
Mieszanka mąk bezglutenowych z dodatkami takimi jak łuska babki jajowatej czy inulina - do wypieku bezglutenowych bułek. Bez sztucznych dodatków, bez spulchniaczy. Do mieszanki wystarczy dodać przegotowanej wody, wymieszać ciasto i upiec. Polecamy szczególnie osobom z nietolerancją glutenu. Dostępne są również mieszanki do wypieku bułeczek ciemnych.
Sposób przygotowania:
* Zawartość torebki wsypujemy do miski, dokładnie mieszamy i dolewamy 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
* Ciasto przykrywamy szmatką i wstawiamy do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
* Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową i wsadzamy blachę do piekarnika.
* Nastawiamy piekarnik na 210°C i pieczemy przez 45 min. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki i pozwalamy bułkom przestygnąć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1444 kJ /345 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 7,9 g
Błonnik: 17,0 g
Sól: 2,3 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Klienci, którzy zakupili ten produkt kupili również:
ŻELKI OWOCOWE BERAW KIDS ZESTAW 4 SMAKI BEZ DODATKU CUKRU 4 x 35g - PURELLA
- -0,97 zł
- - 0,97 zł