1
  • Obecnie brak na stanie
MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY BEZGLUTENOWEJ 250g - PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY BEZGLUTENOWEJ BEZ DODATKU CUKRU 250g - PIĘĆ PRZEMIAN

10,91 zł
Brutto

Mieszanka do wypieku spodu do pizzy bez glutenu. Można dowolnie skomponować dodatki do pizzy.

Obecnie brak na stanie

Przykro nam, ale już nic nie zostało..

Składniki: mąka ryżowa, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska.

Mieszanka z bezglutenowych składników z której upieczemy spód do pizzy bez glutenu. Na ciasto można dodać swoje ulubione dodatki - sos pomidorowy, warzywa, ser. Polecamy szczególnie osobom z nietolerancją glutenu. Mieszanka nie zawiera dodanego cukru.

Sposób przygotowania bezglutenowej pizzy:
1. Przesypujemy mieszankę do miski.
2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodajemy 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu. Przelewamy do miski.
3. Mieszamy łyżką, a następnie zagniatamy rękami.
4. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 st.C).
5. Ponownie zagniatamy ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkowujemy na cienki placek.
6. Rozgrzewamy piekarnik do 250-300 st.C.
7. Ciasto przenosimy na blachę, nakładamy sos.
8. Pieczemy 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posypujemy serem i układamy ulubione dodatki.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1372 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 3,7 g
Sól: 1,4 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (20 g) oliwy i 1 łyżeczki (12 g) miodu.

Opis

Informacja dla alergików
Może zawierać orzechy.
Cena za kg
43.64
Kraj producenta
Polska

Specyficzne kody

Nowy
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY...

10,91 zł