-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWEGO KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRU BIO 420g - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka do pieczenia chleba klasycznego bez glutenu. Bez spulchniaczy. Ekologiczna.
Obserwuj nas
Składniki: płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia*, sól himalajska. *certyfikowany składnik ekologiczny.
Mieszanka mąk bezglutenowych z dodatkami takimi jak siemię lniane i chia - do wypieku chleba bezglutenowego. Ekologiczne składniki. Bez sztucznych dodatków, bez spulchniaczy. Mieszanka pozwoli upiec klasyczny chleb bez glutenu. Do mieszanki wystarczy dodać gazowanej wody, wymieszać ciasto i upiec. Polecamy szczególnie osobom z nietolerancją glutenu.
Sposób przygotowania:
* Nagrzać piekarnik do temperatury 190°C.
* Brytfankę (lub małą keksówkę) posmarować - olejem kokosowym albo masłem klarowanym. Można ją także dodatkowo posypać np. płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
* Wsypać mieszankę z torebki do miski i dokładnie mieszając, powoli dolać 500 ml mocno gazowanej wody.
* Dokładnie wymieszane ciasto przełożyć do brytfanki należy włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec 1,5 godziny.
* Po upieczeniu chleb należy wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę, odstawić do ostygnięcia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana