2
MIESZANKA DO WYPIEKU 9 BUŁEK BEZGLUTENOWYCH CIEMNYCH BEZ DODATKU CUKRU 400g - PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA NA BUŁKI (DO WYPIEKU 9 BUŁEK) BEZGLUTENOWYCH CIEMNYCH BEZ DODATKU CUKRU 400g - PIĘĆ PRZEMIAN

14,16 zł
Brutto

Mieszanka do pieczenia ciemnych bułek bez glutenu. Z mieszanki upieczemy 9 bułeczek


Potrzebujesz więcej? Zapytaj o czas realizacji!

Pośpiesz się! Tylko 3 szt. w magazynie!

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże.

Mieszanka mąk bezglutenowych z dodatkami takimi jak łuska babki jajowatej, tapioka czy inulina - do wypieku bezglutenowych bułek (ciemnych). Bez sztucznych dodatków, bez spulchniaczy. Do mieszanki wystarczy tylko dodać przegotowanej wody, wymieszać ciasto i upiec. Polecamy szczególnie osobom z nietolerancją glutenu, które chcą same piec dla siebie pieczywo. Dostępne są również mieszanki do wypieku bułeczek jasnych.

Sposób przygotowania:
* Zawartość torebki wsypać do miski, dokładnie wymieszać dolewając 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
* Ciasto przykryć szmatką i wstawić do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia. Po tym czasie można uformować bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
* Bułki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową i włożyć blachę do piekarnika.
* Nastawić piekarnik na 210°C i piec bułeczki przez 45 min. Po upieczeniu uchylić drzwiczki aby bułki przestygły.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1543 kJ / 368 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 9,9 g
Błonnik: 18 g
Sól: 2,3 g

3 Przedmioty

Opis

Informacja dla alergików
Może zawierać orzechy.
Cena za kg
35.41
Kraj producenta
Polska

Specyficzne kody

Nowy
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA NA BUŁKI (DO...

14,16 zł