-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRU 500g - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka do pieczenia chleba bez glutenu. Z pestkami dyni. Bez spulchniaczy.
Obserwuj nas
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Mieszanka mąk bezglutenowych z dodatkami pestek dyni i słonecznika oraz nasion (chia, siemię) - do wypieku chleba bezglutenowego. Bez sztucznych dodatków, bez spulchniaczy. Wystarczy dodać gazowanej wody, wymieszać ciasto i upiec. Polecamy osobom z nietolerancją glutenu.
Sposób przygotowania:
Nagrzać piekarnik do 190°C.
Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją dodatkowo posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
Wsypać mieszankę do miski. Dokładnie mieszając powoli dolać 500 ml mocno gazowanej wody.
Wymieszane ciasto przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 15 g
Białko: 16 g
Sól: 1,7 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana