0
MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRU 500g - PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRU 500g - PIĘĆ PRZEMIAN

15,74 zł
Brutto

Mieszanka do pieczenia chleba bez glutenu. Z pestkami dyni. Bez spulchniaczy.

Ostatnie sztuki w magazynie

Pośpiesz się! Tylko 1 szt. w magazynie!

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Mieszanka mąk bezglutenowych z dodatkami pestek dyni i słonecznika oraz nasion (chia, siemię) - do wypieku chleba bezglutenowego. Bez sztucznych dodatków, bez spulchniaczy. Wystarczy dodać gazowanej wody, wymieszać ciasto i upiec. Polecamy osobom z nietolerancją glutenu. 

Sposób przygotowania:
Nagrzać piekarnik do 190°C.
Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją dodatkowo posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
Wsypać mieszankę do miski. Dokładnie mieszając powoli dolać 500 ml mocno gazowanej wody.
Wymieszane ciasto przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 15 g
Białko: 16 g
Sól: 1,7 g

1 Przedmiot

Opis

Informacja dla alergików
Może zawierać orzechy.
Cena za kg
31.48
Kraj producenta
Polska

Specyficzne kody

Nowy
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA CHLEBA...

15,74 zł