*KRÓTKI TERMIN* WAFELKI TALARKI GRYCZANE BEZ CUKRU BIO 55g - BIOMINKI
- -1,20 zł
- - 1,20 zł
Ekologiczna mąka z ciecierzycy - do wypieków lub do zagęszczania.
SKŁADNIKI: mąka z ciecierzycy* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczna mąka z ciecierzycy to mąka otrzymywana ze zmielonych ziaren cieciorki. Jest źródłem cennego białka pochodzenia roślinnego, jest naturalnie bezglutenowa, ponieważ ciecierzyca jest rośliną strączkową a nie zbożem. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe oraz inne składniki odżywcze (m.in. potas, żelazo, kwas foliowy, magnez). Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Stosowana m.in. w kuchni indyjskiej, można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Sprawdzi się do wypieku pieczywa, naleśników, makaronów. Posiada również silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1417 kJ / 337 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 2,3 g
Białko: 19 g
Sól: 0,09 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana