Mój koszyk
0,00 zł

0produktow produkty 0 - 0,00 zł

Witajcie,
Dzisiaj mamy dla Was przepis na muffinki gruszkowo - cynamonowe z mąką owsianą.
Zamiast cukru, w przepisie zastosowaliśmy erytrol, więc mogą je zjeść również osoby, które nie mogą lub nie chcą spożywać cukru. Można użyć swojej ulubionej substancji słodzącej.
Szybkie i łatwe wykonanie i mamy 12szt. aromatycznych muffinek.

Składniki:
1 szklanka mąki owsianej
1/2 szklanki mąki pszennej 750
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
2 duże jajka
0,5 szklanki erytrolu (lub innej substancji słodzącej)
100g masła
100ml mleka
1 gruszka

Wykonanie:
1. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cynamon.
2. Masło roztapiamy w rondelku. Studzimy.
3. W drugiej misce jajka ubijamy ze słodzidłem (u mnie erytrytol). Dodajemy stopniowo roztopione masło i mleko.
4. Delikatnie łączymy zawartość obu misek.
5. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (góra / dół). Papilotki umieszczamy w foremkach na muffinki.
6. Wykładamy ciasto do foremek i na wierzch wbijamy (pionowo) po 3 cienkie plasterki gruszki. Wierzch babeczek posypujemy odrobiną erytrolu i cynamonem.
7. Pieczemy na środkowym poziomie ok 20-25 min.
8. Pozostawiamy do wystygnięcia i zjadamy :)

Miłego pieczenia i smacznego.
p.s. po składniki zapraszamy do nas :)

Zostaw wiadomość

Twój adres e-mail nie będzie publikowany.


zamknij Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).