- Obecnie brak na stanie
-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
AGAR AGAR (ZAMIENNIK ŻELATYNY) BIO 20G – BATOM
Obserwuj nas
Składniki: agar agar bio 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Produkt wegetariański i wegański.
Agar agar to naturalna roślinna substancja żelująca, którą wytwarza się z wodorostów suszonych na słońcu. Jest bezsmakowy, ma naprawdę szerokie zastosowanie w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej (i nie tylko) jako zamiennik żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Agar agar można użyć do zagęszczania sosów i dżemów, do przygotowania ciast, kremów, galaret oraz dań kuchni azjatyckiej. Agar można również zastosować, aby zrobić domowe żelki owocowe.
Agar rozpuszcza się w temperaturze ok. 85-95 stopni C, a tężeje w 32-39 stopniach C. 1 łyżeczka (3,5 g) proszku wystarcza na 350 ml płynu.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana