-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
MIESZANKA NA KETO CIASTKA MAŚLANE BEZGLUTENOWE BEZ DODATKU CUKRU 365g - PIĘĆ PRZEMIAN
Gotowa mieszanka do wypieku ciastek KETO bez glutenu i bez dodatku cukru (erytrytol).
Obserwuj nas
Składniki: mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.
Mieszanka dzięki której przygotujemy i upieczemy bezglutenowe ciastka KETO to sposób na szybkie, pożywne przekąski lub deser. Ciasteczka, które upieczemy dzięki tej mieszance będą odpowiednie dla osób na diecie niskowęglowodanowej, ketogenicznej.
Sposób przygotowania ciasteczek:
* Przesypujemy mieszankę do miski.
* Dodajemy 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła.
* Mieszamy łyżką, a następnie zagniatamy rękami.
* Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinamy foremką dowolne kształty. Ciastka można też uformować w rękach. /
* Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia; pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
Mieszanka na ciasteczka KETO nie zawiera dodanego cukru - została posłodzona erytrytolem (naturalną substancją słodzącą) i dlatego zawiera jedynie niewielką ilość naturalnie występującego cukru.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 2202 kJ / 526 kcal
Tłuszcz: 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 9 g
Białko: 11 g
Sól: 0,3 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 100 g masła.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana