Szukaj na blogu

Przepis na pieczone morele z orzechami włoskimi

Przepis na pieczone morele z orzechami włoskimi

- Kategorie Przepisy

Morele to owoce, które nie są tak znane jak brzoskwinie, ale są wyjątkowo zdrowe i smaczne. Pięknie pomarańczowe, można zjadać je samem, zrobić przetwory albo.. upiec tak jak my. Ciekawy pomysł na szybki deser, który zrobimy samemu tylko z 4 składników! Morele, orzechy, syrop klonowy i odrobina oleju do posmarowania naczynia i gotowe :)

Syrop klonowy i orzechy znajdziecie oczywiście u nas w sklepie.. Świeżych moreli nie mamy w sprzedaży, ale suszone owszem jeśli szukacie takich bez konserwantów. Polecamy i zapraszamy :)

Jak zrobić pieczone morele z orzechami włoskimi?

Składniki:
Morele - tyle sztuk, żeby zmieściły się w Twoim naczyniu do zapiekania
Garść (lub więcej) posiekanych orzechów włoskich
Syrop klonowy
Odrobina oleju do natłuszczenia naczynia

Przygotowanie:
1. Naczynie nasmarować cienko olejem.
2. Morele przepołowić, odpestkować i ułożyć w naczyniu skórką do dołu.
3. Polać morele syropem klonowym.
4. Piec w temperaturze 180st przez 25 minut.

Smacznego :)

Przepis przygotowany przez Kasię z kanału Bez Presji.

Powiązane posty

Udostępnij

Dodaj komentarz