-
Produkty
-
Bez cukru
-
Bez glutenu
-
Wegańskie
-
Hurt
BATON LIOFILIZOWANY FRUPP Z POLSKICH JABŁEK BEZ GLUTENU 10g - CELIKO
Frupp - lekki baton liofilizowany, owocowy z polskich jabłek i soków owocowych.
Obserwuj nas
Składniki: Jabłka (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Lekki batonik owocowy Frupp z jabłek i soków owocowych. Słodka przekąska np. na deser. Nie zawiera glutenu ani laktozy, brak tu też tłuszczów. Przekąska ze sporą zawartością błonnika pokarmowego.
Batonik dosładzany m.in. trehalozą - substancją słodzącą, która jest alternatywą cukru. Ma dość wyjątkowe właściwości - jest mniej słodka od cukru, ale nie podnosi gwałtownie poziomu glukozy we krwi i dłużej utrzymuje się jej działanie. Trehaloza jest również niskokaloryczna, chociaż ma wysoki indeks glikemiczny (nie jest polecana osobom chorującym na cukrzycę).
Dostępne także inne smaki batoników z tej serii.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 1530 kJ/361 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 73 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,2 g
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana